Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Λειψία αυτό το καλοκαίρι

By | 25 Δεκεμβρίου, 2023

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Λειψία αυτό το καλοκαίρι

Ο Johann Sebastian Bach έζησε και πέθανε στη Λειψία και το Bachfest Leipzig γιορτάζει την κληρονομιά του μεγάλου συνθέτη κάθε Ιούνιο. Με την εκδήλωση του 2019 να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την εβδομάδα, ρίχνουμε μια ματιά στο τι κάνει αυτό το γερμανικό κόσμημα τόσο σπουδαίο διάλειμμα στην πόλη.

Λίγες ώρες νοτιοδυτικά του Βερολίνου, η Λειψία είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για την πρωτεύουσα και μια αλλαγή για να ζήσετε μια πιο ήσυχη πλευρά της Γερμανίας, αν και με πολλά να δείτε και να κάνετε. Εκτός από τον Μπαχ, η πόλη ήταν κάποτε το σπίτι του Schumann και του Mendelssohn, μεταξύ πολλών άλλων συνθετών, και είναι γεμάτη ιστορία και πολιτισμό. Με κομψές γκαλερί, καφέ και εστιατόρια να ξεσπούν από τις πρώην βιομηχανικές ζώνες του, είναι ένας υπέροχος συνδυασμός παλιού και νέου. Να γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Λειψία αυτό το καλοκαίρι.

Ξεκινήστε με μια ανάβαση στην κορυφή του Πύργου Πανοράματος στην Augustusplatz, την κεντρική πλατεία. Εκτός από την υπέροχη θέα στην πόλη, μπορείτε να κοιτάξετε στην κοντινή ύπαιθρο γεμάτη δάση και λίμνες (πολλές ανακτήθηκαν από πρώην ανοιχτά ορυχεία).

Η ίδια η πλατεία, που βομβαρδίστηκε έντονα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι πλέον κόμβος τραμ και υπόγειος χώρος στάθμευσης, αλλά η Όπερα και το σιντριβάνι Mendebrunnen έξω από την αίθουσα συναυλιών Gewandhaus είναι εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια, οι περισσότεροι επισκέπτες κατευθύνονται κατευθείαν προς την Thomaskirche, που σηματοδοτείται από ένα άγαλμα του JS Bach έξω – και θα πρέπει να κάνετε το ίδιο. Ο συνθέτης εργάστηκε εδώ ως χοράρχης μέχρι το θάνατό του το 1750 και είναι θαμμένος στο γοτθικό εσωτερικό, όπου κυριαρχούν υπέροχα βιτρό. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Μουσείο Μπαχ , όπου μπορείτε να δείτε μερικές από τις αυθεντικές παρτιτούρες του.

Πού να ψωνίσετε

Το Karstadt, το άλλοτε διάσημο πολυκατάστημα της πόλης, έκλεισε, αφήνοντας το Madler Passage με γυάλινη οροφή ως το κορυφαίο μέρος για αγορές υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν και μερικές άλλες υπέροχες στοές για να ανακαλύψετε – το κέντρο της πόλης είναι αρκετά μικρό για να περιηγηθείτε εύκολα για τις δικές σας ανακαλύψεις. Αναζητήστε ρούχα όπως το Garderobe για vintage ρούχα, συμπεριλαμβανομένης της μόδας από την πρώην ΛΔΓ ή του Spinnerei , όπου μπορείτε να αγοράσετε απευθείας από τους καλλιτέχνες που εργάζονται εκεί.

Πολλά καταστήματα κλείνουν την Κυριακή, οπότε η Promenaden στο μάλλον υπέροχο Hauptbahnhof είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση. Αυτό το μοντέρνο εμπορικό κέντρο έχει πολλά καταστήματα τροφίμων, επομένως είναι επίσης ένα καλό μέρος για να φάτε κάτι.

Τέχνες & Πολιτισμός

Το MDBK, το Μουσείο Καλών Τεχνών διαθέτει μια σημαντική συλλογή έργων από την πρώην Ανατολική Γερμανία, καθώς και μεταβαλλόμενες σύγχρονες εκθέσεις (επί του παρόντος Yoko Ono έως τις 7 Ιουλίου).

Ακόμη πιο σύγχρονα είναι οι αναδυόμενες γκαλερί και τα στούντιο καλλιτεχνών που είναι διάσπαρτα στο Plagwitz. Περπατήστε για να δείτε τι σκοντάφτετε, αλλά επισκεφθείτε το D21 Kunstraum Leipzig, το κέντρο μιας καλλιτεχνικής ένωσης όπου μπορεί να βρείτε εκθέσεις όπως “Ο θυμός είναι μια λύση, αν ο θυμός σημαίνει γατάκια”.

Για ζωντανή μουσική, το Plagwitz είναι επίσης το μέρος: ρίξτε μια ματιά στις παμπ και τα κλαμπ γύρω από την οδό Karl-Heine-Straße. Η ηλεκτρονική μουσική παραμένει σταθερά αγαπημένη σε χώρους όπως το Damenhandschuhfabrik, ένα πρώην εργοστάσιο γυναικείων γαντιών που έγινε μουσικός χώρος.

Το 2019 Bachfest Leipzig διαρκεί μέχρι τις 23 Ιουνίου φέτος –αλλά είναι ετήσια εκδήλωση– και συνήθως περιλαμβάνει παραστάσεις σημαντικών έργων στο Thomaskirche όπως το Magnificat, την πρώτη μεγάλης κλίμακας σύνθεση που έγραψε ο Μπαχ στην πόλη.

Sleepy Lion Hostel . Ο παλαιότερος ξενώνας της Λειψίας διαθέτει υπέροχα μοντέρνα δωμάτια, όλα με ιδιωτικό μπάνιο και χωρισμένα σε μικρότερους χώρους, σε ποικιλίες τεσσάρων έως δέκα κρεβατιών (διατίθενται επίσης κοιτώνες μόνο για γυναίκες).

Πανσιόν SchlafGut . Απλά δωμάτια ενός έως τριών κρεβατιών σε κεντρική τοποθεσία, με πρότυπα κάπου ανάμεσα σε ξενώνα και οικονομικό ξενοδοχείο. Το φθηνότερο κατάλυμα μοιράζεται ανέσεις. μπορείτε να εξοικονομήσετε περισσότερα εγκαταλείποντας επιπλέον παροχές, όπως καθαρισμό, τηλεόραση ή πρωινό. Προσφέρει επίσης ένα οικονομικό διαμέρισμα-ξενοδοχείο σε κοντινή απόσταση.

Μεσαίας κατηγορίας

Arthotel Ana Symphonie . Ένα κομψό ντιζάιν ξενοδοχείο στο βόρειο τμήμα του Altstadt. Τα δωμάτια διαθέτουν πολύχρωμες, μεγάλου μεγέθους πολυθρόνες και θέα σε μια ήσυχη αυλή. Το πρωινό είναι επιπλέον, αλλά εξαιρετικό.

Motel One . Αυτή η προσιτή γερμανική αλυσίδα σχεδιασμού είναι δύσκολο να νικηθεί, τόσο για το λιτό hipster στυλ της σε εντυπωσιακή τιμή όσο και – κυρίως – για μια ασυναγώνιστη τοποθεσία στην καρδιά του Altstadt.

Πολυτέλεια

Ο Ουέστιν . Αυτό που μοιάζει με μια θλιβερή πολυκατοικία είναι στην πραγματικότητα ένα κομψό ντιζάιν ξενοδοχείο. Ορισμένα δωμάτια διαθέτουν εκπληκτική θέα στην πόλη, ενώ μια επιλογή από μοντέρνα μπαρ και εστιατόρια βελτιστοποιούν τον χώρο του κτηρίου.

Βίντεο: 3 λόγοι που πρέπει να επισκεφτείτε τη Λειψία

Πού να φάτε και να πιείτε

Το Coffe Baum, όπου και ο Bach και ο Schumann ήταν πελάτες, είναι κλειστό για ανακαινίσεις που απαιτούνται για ένα χρόνο, αλλά υπάρχουν πολλές πιο σύγχρονες επιλογές για τη διόρθωση της καφεΐνης σας. Δοκιμάστε το Dankbar Kaffee Leipzig, κοντά στο σταθμό του τραμ Waldplatz ή το Bohemian Kids Café , το οποίο διευθύνουν δύο Τσέχοι, όπως υποδηλώνει το όνομα.

Κύματα μεταναστών έχουν μεταμορφώσει το σκηνικό του εστιατορίου στην πόλη. Μια βόλτα στο Plagwitz θα προσφέρει τα πάντα, από βιετναμέζικα έως μαροκινικά, καθώς και μια πολύ δυνατή σκηνή vegan και vegetarian. Για το παραδοσιακό φαγητό της Σαξονίας, το Kaiserbad σερβίρει τοπικές απολαύσεις, όπως χοιρινό σνίτσελ ή σούπα πατάτας. Έχουν επίσης νόστιμα κέικ πλούσια σε θερμίδες.

Το καλοκαίρι, η Λειψία μετακινείται έξω σε βεράντες και μπυραρία. Η τοπική μπύρα χρειάζεται έναν οδηγό για τον εαυτό της, αλλά ξεκινήστε την εκπαίδευσή σας με την χαρακτηριστική χλωμή μπύρα στο Goldhopfen στην οδό Kolonnadenstraße 11, έξοδο για το Weisse Elster Brewer.

Η μπυραρία στον πρώην σιδηροδρομικό σταθμό Bayerische Bahnhof είναι το μέρος για να δοκιμάσετε την Gose, μια άλλη τοπική σπεσιαλιτέ μπύρα, με γεύση κόλιανδρου και αλατιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *